Plācenīši pagatavojas ātri no vienkāršiem, pieejamiem produktiem. Sastāvā nav ne siera, ne biezpiena
Tie ir gardi gan silti, gan atdzisuši. Aukstā veidā tos droši var pasniegt maizes vietā, piemēram, pie zupas. Silti šādi plācenīši lieliski sader ar skābā krējuma un ķiploku mērci. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Kartupeļus nomizo (es ņemu 4 vidēja izmēra bumbuļus, kopējais svars apmēram 500 g). Sarīvē kartupeļus rupjā rīvē.
Vidēja izmēra sīpolu arī sarīvē rupjā rīvē. Pievieno skābo krējumu un samaisa. To vēlams izdarīt pēc iespējas ātrāk, lai kartupeļi nepaspētu stipri aptumst. Sulu no kartupeļiem es neizspiežu.
Pievieno sāli pēc garšas – šim produktu daudzumam man pietiek ar 1 tējkaroti. Jūs vadieties pēc sava garšas sajūtas. Šajā posmā var pievienot arī jebkuras citas, jums iecienītas garšvielas. Piemēram pierīvēt klāt ķiploku, ja vēlaties pikantāku garšu.
Lasi vēl: Skaista kā hortenzija, bet nepretencioza, viegli audzējama un zied visu vasaru
Pievieno olu un samaisa. Izsijā miltus kopā ar ieraugu un vēlreiz samaisa. Mīkla sanāk ne šķidra. Pannu iesmērē ar augu eļļu. Kartupeļu masu veido plācenīša formā, pārklāj ar vāku un cep 5 minūtes uz vidējas uguns un vēl 2 minūtes uz nedaudz zemākas uguns. Kad plācenīša virspuse kļuvusi sausa, to apgriež.
Apgriešana ar lāpstiņu ir vienkārša. Otru pusi cep zem vāka 5 minūtes uz vidējas uguns un 2 minūtes bez vāka, uz nedaudz zemākas uguns. Šajā laikā kartupeļi paspēj pilnībā izcepties. Cepšanas ilgums var atšķirties atkarībā no jūsu plīts un pannas.
Tā kā cepšanai eļļas vajag ļoti maz, es gatavoju uzreiz divās pannās – tā ir ātrāk.
Lasi vēl: CSDD sper soli nākotnē – kas mainīsies klientu apkalpošanā
Sastāvdaļas:
Svaigi kartupeļi – 500 g
Sīpols – 1 gab.
Skābais krējums – 250 g
Sāls – 1 tējk. (pēc garšas)
Ola – 1 gab.
Milti – 200 g
Cepamais pulveris – 8 g
Pagatavojiet un nogaršojiet, un, ja jūs jau tā gatavojat, priecāšos, ka atgādināju par šo recepti. Labu apetīti!